Potrivit sursei citate, Al Dahra vrea să mai cumpere teren agricol în România, dar va investi și în modernizarea portofoliului existent de mașini și tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producție anuală de un milion de tone metrice de cereale și furaje combinate până în anul 2022.

În paralel, va dezvolta un punct de colectare a cerealelor cu silozuri, cu o capacitate de două milioane de tone metrice de cereale de diferite tipuri, provenind atât de la fermele românești operate de Al Dahra, cât și de la cele din afara companiei. Centrul de cereale va facilita crearea de inventar strategic, rotația stocurilor și tranzacționarea pe piața internațională. În plus, pentru a eficientiza prelucrarea și distribuirea stocului furajer, vor fi implementate cinci instalații de deshidratare și de granulare a furajelor.

Totodată, pe partea de logistică și aprovizionare, Al Dahra vrea să achiziționeze un punct de operare la portul Constanța pentru a facilita exportul de cereale și importul de îngrășăminte. Mai mult, va constitui o companie de îngrășăminte specializată, responsabilă cu importul de îngrășăminte în România și comercializarea pe piețele vecine, cu un volum estimat de 350 de mii de tone anual.

În plus, Al Dahra va investi în modernizarea instalațiilor de încărcare din portul de la Brăila, pentru o capacitate sporită a mărfurilor și a traficului de nave.

Compania are în plan și investiții în sectorul creșterii animalelor, prin înființarea unor ferme agricole cu capacitatea de a găzdui un efectiv de 150 de mii de capete de specii diferite de animale

Ca urmare a adăugării Insulei Mari a Brăilei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim să extindem planurile de investiții Al Dahra dincolo de agricultură, în servicii de calitate, cu valoare adăugată. Astfel de investiții vor aduce beneficii pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă pentru cetățenii români și vor îmbunătăți accesul produselor românești la piețele internaționale, prin conexiunile pe care le avem la nivel mondial, stimulând astfel sectoarele agricol și logistic intern”, a declarat Khedaim Al Derei, vicepreședinte și co-fondator al Al Dahra.

Al Dahra, cu sediul în Abu Dhabi, este lider multinațional în sectorul agroalimentar, fiind specializat în cultivarea, producția și comercializarea de nutrețuri și produse alimentare esențiale, precum și în gestionarea de lanțuri de aprovizionare. Cu o bază extinsă de clienți în sectoarele guvernamental și comercial, Al Dahra are o acoperire geografică extinsă, cu 5.000 de angajați, operează în peste 20 de țări și deservește peste 45 de piețe, ocupând o poziție de frunte în Asia și Orientul Mijlociu.