"In 2006 am inceput sa dezvoltam o oferta dedicata acestui sector atat in ceea ce priveste zona de operatiuni curente, cat si in ceea ce priveste cea mai stringenta nevoie a fermierilor, si anume finantarea. Am avut in permanenta un dialog foarte bun cu ministerul, am avut un dialog bun cu APIA, am avut parte de sustinerea Fondului de Garantare a Creditului Rural, si acest lucru se vede de la an la an prin cresterea creditelor acordate, prin cresterea numarului de clienti si prin cresterea ponderii pe care atat domeniul agricol, cat si cel conex al industriei alimentare l-au inregistrat in portofoliul bancii noastre", a declarat vineri Dan Petre, responsabil pentru piata de agricultura in cadrul bancii, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

El a adaugat ca BRD are o oferta completa adresata agriculturii, atat in ceea ce priveste sectoarele vizate, a categoriilor de beneficiari, cat si a nevoilor de finantare.

"Sunt convins ca in ciuda problemelor reale (...), agricultura va creste in continuare si prin sprijinul pe care bancile il acorda", a spus Petre.

BRD face parte din grupul bancar francez Societe Generale.

Citeste si:

Agricultura ne-a salvat anul trecut. Romania ocupa locul 2 in UE la productia de porumb si locul 5, la grau