Vor da de necaz, in schimb, daca nu reusesc sa demonstreze ca cel putin 30 % din suma primita a fost cheltuita pe utilaje.

La 32 de ani, oraseanul Ion Mirea castiga in Bucuresti impreuna cu sotia cam 30.000 de euro pe an din care nu se aleg cu nimic. Asa ca planul lor de evadare prinde contur intr-o poiana inconjurata de salcami si flori, aflata la 80 de kilometri de capitala, in comuna Izvoarele, din Prahova.

Aici Ion a instalat 275 de stupi de albine. A completat o cerere la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola si a cerut 25.000 de euro ca sa-si cumpere utilaje performante prin care sa produca miere.

Dupa ce a parcurs 10.000 de kilometri, a demonstrat ca e calificat, a adunat dovezi de la veterinari ca albinele lui sunt intr-o forma de zile mari, Ion Mirea s-a pus pe treaba. Tinta lui e clara: cu o mie de familii vrea un profit anual de 50.000 de euro. Deocamdata, are numai un sfert.

In stupii lui Ion e democratie. Toti o recunosc de sefa pe regina, iar matca, la randul ei, isi asculta alegatorii care-i aduc si 45 de kilograme de miere intr-un an.

Cu 200 de batai din aripi pe secunda, supusii "reginei" fac cam 7 excursii pe an in lanurile de rapita, salcam, floarea - soarelui si tei.

Cu un pogon de rosii, castraveti si ardei capia, Alecu Valentin i-a convins pe functionari, ca e baiat de incredere. Si-a cooptat in afacere sotia, mama, soacra, cumnata si baiatul. Jura ca nu da niciun eurocent pe prostii.

Pentru cei in pericol sa intre in gura departamentului anti-frauda, conu Alecu are un mesaj: "Aveti mare grija ce faceti cu banii ca va urmareste FISC-ul si dati de belea!"

Daca vreti sa fiti in premiera sefi de ferma, aflati ca cei de la Comisia Europeana pregatesc inca o transa de bani in septembrie. Au mai ramas peste 8 miliarde de euro.