Ciresoaia este cunoscuta si ca raiul cireselor. Localitatea este plina de livezi cu cirese rumene si gustoase. Oamenii traiesc de pe urma acestor fructe si vand in aceasta perioada si cateva sute de kilograme pe zi.

"Platim datoriile ce le-am acumulat pe timpul anului si ce ramane folosim unde putem. Am cumparat materiale de constructii sa renovam in casa. Recolta a fost foarte buna. Care sunt frumoase dam cu 5 lei, daca nu si cu un leu", spune Ioan.

In castig ies si cumparatorii. Pofticiosii prezenti la Festivalul cireselor au gasit preturi aproape la jumatate fata de alte locuri din tara, asa ca au putut alege pentru dulceturi si siropuri.

Surpriza insa a venit orele pranzului cand localnicii le-au oferit vizitatorilor doua tone de cirese, cadou.

"Fata de anii trecuti, avem o recolta mult mai mare. Pleaca si spre extern, dar si in toate partile tarii. De la Constanta vin masini, Brasov, Cluj", a declarat Cornel Sasarman, viceprimar.

Faima localitatii a ajuns in toata Europa, asa ca rusi sau italieni, atrasi de pretul mic al fructelor, au cumparat zeci de tone de cirese. Se vor transforma in fabricile lor in dulceturi si siropuri bio.