"Romanii nu pot intra in alte tari cu agricultura ecologica pentru ca fiecare piata isi protejeaza propriii producatori. Uniunea Europeana nu doreste sa sprijine aceasta agricultura romaneasca, pentru ca potentialul agriculturii romanesti este enorm Im momentul in care am produce la adevaratul potential, cream probleme sociale in tarile lor. De ce probleme sociale? Pentru ca noi, creand o supraproductie, acoperim piata lor", a declarat Matei, citat de Mediafax.

El a dat exemplu soia modificata genetic. In acest caz, la nivel european, spune Matei, s-a ajuns la concluzia ca fiecare tara decide daca o cultiva sau nu, iar Romania a decis sa nu cultive.

"Dar noi avem capacitatea de a asigura 70% din necesarul Europei. Avem potentialul sa cultivam 2,2 milioane de hectare de soia. Stiti ce inseamna asta? Ca pe acele 2,2 milioane de hectare nu mai trebuie sa dam 35% azot. Ce ar fi asemenea economii pentru Romania? Dar am dezechilibra exporturile SUA, care fac un lobby draconic in Europa pentru a-si vinde produsele modificate genetic, de la porumb la curcanul ala care se face cat balena", a mai spus Matei.

El a concluzionat ca in aceasta situatie, nici cu agricultura ecologica, unde crede ca Romania are un mare potential, nu vor fi gasite piete externe de desfacere.