Monsanto a estimat costurile acestei restructurari, care va ii va permite eficientizarea operatiunilor de vanzari, cercetare&dezvoltare si alte departamente, undeva intre 850 si 900 milioane de dolari. Operatiunea ii va aduce economii anuale cuprinse intre 275 si 300 milioane dolari, din 2018. 

"Modificarile sunt facute pentru a transforma si a modalitatea in care compania opereaza pentru a deveni mai rapida si mai eficienta" a explicat grupul american care numara aproximativ 22.000 de angajati in 60 de tari, transmite Agerpres.

In ultimele trei luni, Monsanto a inregistrat pierderi de 495 milioane dolari sau 1,06 dolari pe actiune, comparativ cu 156 milioane dolari sau 31 de centi pe actiune, in perioada similara a anului trecut. 

Monsanto a anuntat in august ca renunta la oferta de preluare a rivalului elvetian Syngenta, dupa ce acesta din urma a respins oferta sa de 47 miliarde dolari. O fuziune a celor doua companii ar fi facut din Monsanto cel mai mare producator mondial de ierbicide, in conditiile in care este deja lider pe piata semintelor. 

Monsanto a avut de suferit in ultimele trimestre de pe urma scaderii preturilor la porumb in SUA, care a condus la diminuarea cererii pentru cel mai bine vandut produs al sau: semintele de porumb modificate genetic. 

Chiar si asa, in 2015, SUA ar urma sa inregistreze a treia mare recolta de porumb inregistrata vreodata, ceea ce va duce la scaderea preturilor si profiturilor fermierilor.