Afaceristul a explicat, intr-o conferinta de presa, ca a instrainat in august anul trecut participatiunile pe care le avea in domeniul agricol - productie vegetala si uleiuri, catre compania Trans Oil.

“Ca urmare a tranzactiei din luna august a anului trecut, toate drepturile si obligatiile societatii au ramas in sarcina noului proprietar. Sunt neplacut surprins sa aflu ca multi dintre proprietarii de terenuri, in noile conditii, nu si-au primit drepturile ce li se cuveneau prin contract, iar din cauza inertiei, acest lucru mi se reproseaza mie. Acesta este un motiv suficient sa vin sa le spun ca nu ma mai ocup de aceasta afacere si sa le reamintesc faptul ca, timp de 18 ani, am avut o colaborare excelenta cu toata lumea. (...) Comcereal a fost o firma etalon in Romania si sunt convins ca noul proprietar va dori sa mentina renumele firmei”, a declarat Adrian Porumboiu, potrivit Agerpres.

Omul de afaceri a precizat ca, la decizia de a vinde SC Comcereal SA, s-a ajuns inclusiv din cauza unor amenzi impovaratoare date de APIA, care, in decurs de patru ani, au insumat 17 milioane de euro si a reiterat ideea ca anumiti lideri politici au dorit distrugerea sa.

“Nu pot sa nu exprim 'multumirile' mele fata de doi 'mari' oameni de stat: Victor Ponta, fost prim-ministru, si Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii. Amenda primita de la APIA este de domeniul absurdului si a fost primita din cauza unei minore greseli umane, pe care am explicat-o prin memorii si o scrisoare deschisa, adresate premierului Ponta. (...) Astfel de actiuni punitive nu pot duce decat la mari dezechilibre financiare in interiorul companiilor, la insolventa si faliment. Dar probabil asta se doreste. Asta e politica de stat din Romania: distrugerea”, a mai afirmat Adrian Porumboiu.

Afaceristul le-a transmis, totodata, 'curiosilor de profesie' care 'vor cu orice chip sa afle cu ce se mai ocupa Adrian Porumboiu', ca la ora actuala se ocupa doar de 'produse biblice: paine, vin si lapte', adaugand ca, atunci cand va incepe si productia de miere, 'va anunta pe toata lumea'.

SC Comcereal SA Vaslui a facut parte din Grupul de firme Racova Com Agro Pan administrat de omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu si a cunoscut gradul maxim de dezvoltare in anul 2011, cand avea in arenda aproximativ 50.000 de hectare de teren agricol din judetul Vaslui. Ulterior, societatea a traversat o perioada nefasta din punct de vedere finaciar, acumuland datorii. In anul 2015, creditorii au cerut insolventa societatii agricole, iar pe data de 8 august 2015, firma a fost vanduta. Inca de anul trecut, proprietarii de terenuri agricole care au dat in arenda pamantul SC Comcereal SA s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu si-au primit la timp banii.