Imbatranit in butoaie din lemn de stejar si stors din struguri culesi manual, vinul produs in localitatea cu nume predestinate - Bucerdea Vinoas, trebuie sa ajunga sa incante cat mai multe papile gustative. Aceasta este convigerea lui Ioan Truta, un fost inginer care iubeste viticultura si cultiva vita de vie.

Pe fiecare poarta, gasim cate un afis care vorbeste despre calitatea vinului produs in gospodaria respectiva. Ioan e atat de mandru de productia lui incat si-a personalizat vinul cu etichete speciale, care-i poarta numele. Si nu e singurul.

Anul trecut i-au iesit 1.000 de litri de vin si ii vinde acum cu 7 lei pe litru. Iar de cand cu blazonul familiei la poarta, nu duce lipsa de clienti.

Pentru a-si pastra savoarea si aroma deosebita, vinul este pastrat in pivnitele cladite din piatra la subsolul caselor. Aceste pivnite nu mai adapostesc, ca odinioara, doar butoaie cu vin, ci sunt crame in toata regula cu sali de degustare si instalatii speciale de filtare si imbuteliere.

In zona exista peste 150 de producatori de vin, insa doar cativa dintre ei s-au unit intr-o asociatie ca sa se poata promova reciproc si sa faca schimburi avantoajoase de idei.