Ministrul Agriculturii a declarat ca anul acesta a fost o productie mare de grau si preturi mai mici decat in 2012, cand a fost o seceta generalizata, iar costurile aproape ca s-au dublat fata de 2011.

"Sunt fluctuatii mari de pret, date de piata. Statul nu poate interveni cu mecanisme de a stoca. Putem interveni doar la nivelul productiei si vom incerca sa avem un ajutor mai mare de la bugetul de stat. Romania a exportat grau de 300 milioane de euro in acest an, fata de 146 milioane de euro in primele noua luni din 2012", a explicat ministrul. 

Vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Nicolae Sitaru, i-a spus lui Constantin ca producatorii nu inteleg de ce sunt diferente foarte mari intre pretul la bursa si pretul de la ferme. 

"Daca anul trecut pretul la cereale era la 25-30 euro in poarta fermelor, acum e 60-70 euro la bursa", a mai spus Sitaru.

Cea mai mare productie de floarea soarelui inregistrata vreodata in Romania, iar la porumb doar francezii stau mai bine ca noi. Ulei mai ieftin