La cele doua birturi din sat, barbatii spera ca presedintele sa ii angajeze la ferma si sa repare drumurile. Altii, mai indrazneti, viseaza deja ca Nana va deveni in curand un oras faimos.

La birtul de langa primarie, isi pune ordine in ganduri, evident cu o bere in mana, domnul Stefan Suhateanu. Fane, pentru cunoscuti.

"Fane Chioru' mi se spune, ca se pastreaza asta. La noi, fara porecla nu traieste nimeni in familie pentru ca se desparte dupa aceea pentru ca nu stie cum il cheama", spune un satean.

Hatru din fire, omul ne povesteste ca, la Nana, satenii intra la hibernat - asemenea ursului - de la prima bruma si pana da coltul ierbii. La caldura sobei, agricultorii se pot gandi in tihna la afacerea familiei Basescu si, mai nou, a Elenei Udrea.

"Noi ne mandrim ca vine o personalitate la noi in comuna. Niciodata noi n-am avut asa ceva... Noi, de la mic la mare, mirosim a prosti."

"Poate face o ferma si avem si noi de munca, sa castige un ban. Elena Udrea a fost fata isteata", crede un satean.

"Avem pe Elena Udrea, pe Basescu, facem ceva frumos aici", viseaza un alt locuitor al satului.

Pana cand Nana va deveni oras, localnicii ar vrea ca presedintele sa ii ajute sa asfalteze drumul care ii leaga de orasul Fundulea. Mai ales ca, pe aceleasi drum se poate ajunge la cele 290 de hectare de teren cumparate de Ioana Basescu.

In acest moment, singura posibilitate de acces catre mosia lui Basescu este cu caruta. Oamenii spera sa rasara o sosea nou nouta.

"Va spun eu, din copilaria mea, drumul ala trebuia facut din '53 - '54, nu l-a facut nici in ziua de astazi", spune un satean.

"Noi am avut femeile toate cu gropite in obraji, de aia tinem si soselele cu gropita in asfalt..." glumeste Stefan Suhateanu.

Cu toate ca accesul la terenurile din Nana se face cu dificultate, teren de vanzare nu prea mai gasesti in zona. Investitia in agricultura de peste un milion de euro a familiei presedintelui a atras si alti doritori.

Invaluit in ceata, graul cultivat pe mosia familiei Basescu asteapta acum prima ninsoare. Pana atunci, ancheta parlamentara contina, iar primarul de la Nana va fi si el audiat. Saptamana viitoare, el va trebui sa dea detalii despre mosia de 290 de hectare a presedintelui.