Domnul Dorel s-a apucat de viticultura in urma cu 12 ani, dupa aproape un sfert de veac in care a fost angajat la stat. Acum se mandreste cu o sampanie frantuzeasca fina, dupa o reteta secreta, care se vinde foarte bine in strainatate.

Afacerea de familie a pornit timid cu 7 hectare de vita de vie, dar s-a extins la peste 30 de hectare, in zona Tarnavelor. Anual ies peste 100 de mii de litri de vin. Iar pretul unei sticle, in functie de sortiment, variaza intre 10 si 70 de lei. Intr-un an, profitul se ridica la 30 de mii de euro.

Si la Aiud, un inginer castiga bani frumosi producand Licoarea lui Bachus. A investit sute de mii de euro in podgorie, crama si vinoteca. Si, Dupa 20 de ani de munca in domeniu, se poate lauda cu variate soiuri de vin foarte apreciate si in strainatate.

In satul Dobra, din judetul Satul Mare, la 81 de ani, domnul Istvan produce un vin rar, cu aroma delicata de zmeura. Acest sortiment a fost obtinut prima data de un francez, in Canada, la 1859.

In Romania se cultiva vita de vie pe 181 de mii de hectare de teren, dintre care mai mult de o treime sunt acoperite cu soiuri nobile.