In Europa, pretul de pornire al unei aplicatii a urcat de la 0,89 euro la 0,99 euro, iar in Canada a fost majorat de la 99 de centi la 1,19 dolari. 

Cresterea preturilor pe cele doua continente, cuplata cu majorarea preturilor in Rusia, in urma deprecierii rublei, reprezinta una dintre cele mai ample reactii de acest tip a Apple la fluctuatiile de curs valutar. Apple a mai luat astfel de masuri in trecut, dar de regula este reticenta la acest tip de schimbari, a declarat Slaven Radic, director general la compnia de consultanta Tapstream Network. 

"Este un eveniment unic. Sunt foarte cumpatati in aceasta privinta. Uneori pierd bani daca pot evita modificari prea mari ale preturilor", a spus Radic. 

Informatia a fost confirmata de un purtator de cuvant al Apple, transmite Mediafax. 

Toate valutele importante s-au depreciat fata de dolar in ultimele 12 luni, odata cu accelerarea cresterii economiei americane. 

Euro s-a depreciat cu 13% in raport cu dolarul, in ultimele sase luni, potrivit datelor Bloomberg, iar dolarul canadian cu 10,1%.  Apple obtine majoritatea veniturilor anuale de 182,8 miliarde de dolari an afara SUA si a anuntat recent sa analizeaza efectul aprecierii dolarului asupra afacerilor companiei.