Cum procedeaza un sofer care nu vrea sa plece la drum cu masina goala si nici n-are de gand sa ia pe cineva care face autostopul? Isi alege pasagerii cu ajutorul telefonului mobil.

"Sa spunem ca vrei sa ajungi din San Francisco la Los Angeles, vineri. Dupa o scurta cautare, ai in fata ta mai multe optiuni. Avem clienti studenti sau persoane de 40, 50 de ani care fie nu vor sa cheltuiasca mult, fie vor sa cunoasca oameni noi", a declarat John Zimmer, fondatorul Zimride.

Kate Wong foloseste serviciul de cateva luni. De data aceasta, pleaca intr-o calatorie impreuna cu doi tineri. Nu stie mare lucru despre ei, dar le-a vazut preferintele muzicale si lista de prieteni de pe retelele sociale si are incredere.

"Imi place sistemul pentru ca ma ajuta sa fac economii", a spus Wong.

"E ieftin si e o idee buna pentru studenti. E si un mod de a cunoaste oameni, ai parte de conversatii interesante. Mi se pare mai avantajos decat zborul cu avionul", a spus la randul sau Brett, pasager.

In total, utilizatorii acestei aplicatii au parcurs impreuna peste 320 de milioane de kilometri, economisind 100 de milioane de dolari.

"Anii 90 au fost ai revolutiei online, ne gandim la toata tehnologia. Anii 2000 au fost ai retelelor sociale, oamenii erau preocupati de conexiunea online. Iar acest deceniu va fi, cred eu, despre cum putem muta aceste conexiuni virtuale in viata reala", a declarat John Zimmer.

"Pentru prima oara oamenii isi pot crea propriul lor sistem de transport", a afirmat  Sunil Paul, CEO SideCar.