Cunoscuta anterior sub denumirea Perot Systems, divizia de servicii IT a grupului Dell este un important furnizor de servicii de consultanta IT pentru spitale si departamente guvernamentale.

Compania infiintata in 1988 de fostul candidat la presedintia SUA, Ross Perot, a fost preluata in 2009 de Dell pentru 3,9 miliarde de dolari.

Pentru NTT Data Corp. aceasta va fi cea mai mare achizitie din istoria companiei, care va dobandi astfel o prezenta mai mare pe piata din SUA, unde grupul nipon vrea sa se extinda. Anuntul unui acord depinde insa de aprobarea tranzactiei de boardul NTT Data, care urmeaza sa se intalneasca luni.

Potrivit surselor citate, Dell este interesat sa vanda si alte doua afaceri, Quest Software companie specializata in managementul IT) si SonicWall (furnizor de solutii de criptare a e-mail-urilor si securitatea datelor) pentru care ar putea primi o suma totala de patru miliarde de dolari.

Toate aceste tranzactii fac parte dintr-un plan mai amplu al Dell privind vanzarea unor afaceri secundare pentru a reduce o parte din datoriile de 43 de miliarde de dolari pe care si le-a asumat in urma achizitiei furnizorului de solutii de stocare de date EMC Corp pentru aproximativ 60 miliarde de dolari.