Compania americana nu a dat publicitatii cifra la care a incheiat tranzactia, insa este estimata de presa britanica de specialitate la o suma cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de dolari.

Yahoo! a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca tehnologia oferita de start-up pentru a imbunatati Yahoo! Mail, Messenger si alte produse de comunicare. Ea detine o aplicatie celebra compatibila cu sistemele de mesagerie ale ale Microsoft - Outlook si Google - Gmail, precum si un sistem de gestionare a contactelor pentru iPhone si smartphone-urile care folosesc Android. 

Xobni, ce reprezinta de fapt cuvantul "inbox" scris invers, a fost lansat in 2006 si are sediul in San Francisco. Doi ani mai tarziu, firma l-a pus la carma sa pe directorul Yahoo!, Jeff Bonforte.

Un mesaj postat miercuri pe blogul companiei indica faptul ca Xobni isi instaleaza in prezent birourile in campusurile Yahoo!, din Sunnyvale, Silicon Valley.  

"Este genul de reprezentatie pentru care ne-am pregatit inca de la infiintare. Curand, veti putea folosi produsele Yahoo! alaturi de toate avantajele Xobni", se arata in postarea de pe blog.  

Uneltele Xnobi ajuta la administrarea mailului si a altor produse de comunicare, bazandu-se pe niste tipare de lucru si schimbari care au loc intre utilizatori si cei din lista lor de contacte.   

Achizitia continua seria frenetica de cumparaturi pe care compania de IT a inceput-o de la preluarea conducerii de catre Marissa Mayer, acum un an de zile.   

"Cand un CEO are probleme si inovatia nu mai are loc pe plan intern, incepe nebunia achizitiilor. Marissa Mayer este peste tot, arata foarte panicata", spune Rob Enderle, un analist independent din Silicon Valley.  

Dar Yahoo! trebuie sa tina cont ca ritmul nebunesc al cumparaturilor pe care le face sa nu ii manance prea mult din rezervele de bani si acest lucru sa se intoarca impotriva companiei.   

Grupul Yahoo! Inc. incearca sa isi revigoreze imaginea si sa atraga mai multi tineri, sub conducerea CEO-ului Marissa Mayer.

Recent, Yahoo! a achizitionat si Qwiki, un start-up aflat in spatele unei aplicatii pentru iPhone, care permite utilizatorilor sa isi transforme automat pozele, muzica si videoclipurile in filmulete scurte.

Compania a iesit la o runda de cumparaturi, dupa ce recent a mai preluat si serviciul de blogging Tumblr si Bignoggings Productions, care este specializat in crearea aplicatiilor cu tematica sportiva, pentru iPhone.   

Printre achizitiile facute in ultima perioada, se mai numara start-up-urile GhostBird Software (serviciu care va veni in sprijinul Flickr), Alike, Stamped, Snip.it si Summly.