Netflix testează în prezent un design nou al aplicaţiei sale de smartphone, care mută secţiunile principale şi categoriile de conţinut din meniul lateral pe o bară orizontală plasată în partea de jos a ecranului.

Noua bară de jos a avea patru componente: Home, Search, Downloads şi My profile.

Home va rămâne în continuare secţiunea principală cu toate recomandările de filme şi seriale pe care Netflix le face utilizatorilor săi. Categoriile de conţinut, care populau cea mai mare parte a meniului lateral, vor fi pe viitor integrate în secţiunea Search.

Noul design scoate mai mult în evidenţă funcţia de descărcare a conţinutului prin transformarea acesteia într-una din cele patru secţiuni principale ale aplicaţiei. Astfel, filmele şi serialele descărcate local pentru a putea fi vizionate indiferent de starea conexiunii la internet vor fi mai uşor de accesat.

În fine, ultima secţiune de pe noua bară orizontală, Profile, este o noutate binevenită pentru aplicaţia Netflix. Aceasta ar putea integra opţiuni, precum setările legate de subtitrări, care până acum erau disponibile doar pe site.

Tot în secţiunea Profile utilizatorii vor regăsi şi notificările pentru filmele preferate şi conţinutul nou.

Noua interfaţă a fost observată de un număr restrâns de utilizatori care folosesc aplicaţia Netflix pe Android şi nu se cunoaşte data la care aceasta va fi lansată oficial.