Clever Taxi a fost lansata in 2010 de Mihai Rotaru si Alex Dumitru, absolventi ai Politehnicii din Bucuresti, si functioneaza in 20 de orase din Romania, avand 17.000 de soferi inregistrati si peste 600.000 de utilizatori.

Potrivit Profit.ro, anterior tranzactiei, actionarii Clever Tech erau Bestjobs Recrutare – 34,11%, Alexandru Dumitru – 29,89%, Mihai Cosmin Rotaru – 29,89% si Andrei Pitis – 6,11%.

Noua echipa va lucra pentru a dezvolta noi solutii de mobilitate atat pentru soferi, cat si pentru pasageri, potrivit cofondatorului si directorului general al Clever Taxi, Mihai Rotaru.

mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru ca suntem hotarati sa investim in piata locala, astfel incat sa oferim cea mai sigura si legala forma de transport autorizat si pentru a ajuta oamenii sa se deplaseze mai usor prin solutii de mobilitate avansate. Asteptam cu nerabdare sa lucram cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi solutii inovatoare de mobilitate atat pentru soferi, cat si pentru pasageri. Intentionam sa dezvoltam un centru local de Cercetare si Dezvoltare (R&D) in Bucuresti pentru a furniza tehnologia necesara pentru mobilitatea globala si suntem in plin proces de recrutare si angajare in toate aspectele afacerii si tehnologiei“, a declarat Mihai Rotaru, cofondator si CEO Clever, intr-un comunicat remis presei.

Prin aceasta achizitie strategica, mytaxi accelereaza expansiunea internationala a aplicatiei de comanda taxi in Europa. Lansata in 2009, mytaxi este prima aplicatie din lume care a creat o legatura directa intre pasageri si soferii de taxi.

Cu un volum global de peste 10 milioane de descarcari, peste 120.000 de soferi inregistrati si disponibilitate in 70 de orase din 10 tari europene, mytaxi este liderul de piata in industria aplicatiilor e-hailing. Romania devine a 11-a tara din Europa in care mytaxi functioneaza.

Daimler a fost asistat de o echipa a firmei de avocatura Noerr, coordonata de Rusandra Sandu si Luiza Bedros.