Infuzia de capital, care va avea loc printr-o serie de tranzactii, a avut in vedere potentialul de crestere in zona de servicii de dezvoltare software si online marketing, precum si portofoliul de investitii in startup-uri al Zitec.

Odata cu aceasta investitie, Zitec are in plan o extindere accelerata pe piata, prin cresterea echipei, deschiderea de birouri in provincie, formarea unui departament specializat in fonduri europene si granturi, precum si activitati sustinute de crestere a portofoliului de clienti in Europa de Vest si SUA.

'Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa obtinem aceasta investitie care, in primul rand, ne ofera validarea unui business romanesc de servicii, dezvoltat de la zero, de-a lungul a 14 ani. Mai mult, este o recunoastere venita din partea unui jucator de renume. Ramanem in continuare o companie antreprenoriala, independenta, lucru care a facut, de altfel, posibila aceasta tranzactie, pe langa o aliniere foarte buna a obiectivelor strategice', a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Zitec este o companie antreprenoriala ce a ajuns in 2016 la o cifra de afaceri de patru milioane de euro.

'Aceasta tranzactie strategica ne va permite sa continuam dezvoltarea accelerata a unor proiecte locale si regionale ample, cu impact major in piata, cu sprijinul unui partener cu competente avansate in servicii IT. Totodata, este o recunoastere a rezultatelor obtinute de echipa Zitec in ultimii ani si a excelentei colaborari pe care am avut-o in proiecte comune precedente', a afirmat Iulian Stanciu, CEO si actionar eMAG.

Zitec este una dintre companiile lider in industria IT din Romania, specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe, precum si servicii de online marketing.

Zitec a avut aproximativ 40% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elvetia, Italia sau Olanda.