Numarul utilizatorilor activi ai WhatsApp a crescut cu 70 de milioane fata de luna februarie, cand a fost facut anuntul privind incheierea unei tranzactii de 19 miliarde de dolari prin care Facebook urma sa preia aplicatia de mesagerie instantanee.

Potrivit lui Jan Koum, fondator si Chief Executive Officer (CEO) al WhatsApp, serviciul de mesagerie instantanee are in prezent 500 de milioane de utilizatori activi la nivel international.

"In ultimele cateva luni, am crescut rapid in tari precum Brazilia, India, Mexic si Rusia, iar utilizatorii nostri distribuie peste 700 de milioane de fotografii si 100 de milioane de inregistrari video in fiecare zi!", a scris Jan Koum, intr-un mesaj publicat pe blogul WhatsApp.

Facebook a anuntat, in februarie, ca va cumpara aplicatia de mesagerie mobila pe internet WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achizitie din istoria companiei.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila", a afirmat atunci Mark Zuckerberg, cofondatorul si CEO al Facebook.

Ulterior, Jan Koum, fondatorul serviciului de mesagerie instantanee WhatsApp, a anuntat ca aceasta aplicatie va integra apeluri gratuite incepand din al doilea trimestru al acestui an.