Utilizatorii de Windows 7 si 8 pot face gratuit upgrade la versiunea Windows 10, dar companiile si producatorii de PC-uri vor trebui sa plateasca pentru versiunile lor.

Oferta nu este disponibila pentru cei care folosesc inca Microsoft Vista sau sistemul XP si vor trebui sa cumpere o noua licenta pentru Windows 10. 

Noul sistemul de operare include meniul Start si va rula atat pe PC-uri, cat si pe tablete, console de joc si smartphone-uri. De asemenea, include si un nou browser de internet, Edge, si un asistentul personal digital, Cortana.

"Windows 10 este o piatra de hotar nu numai pentru compania noastra, ci si pentru intreaga industrie IT", a afirmat Satya Nadella, potrivit Agerpres.

Microsoft colaboreaza cu Xiaomi pentru a testa Windows 10 pe aparatele sale. Compania a anuntat si parteneriate cu Tencent si Lenovo pentru a-si ajuta clientii din China sa treaca la Windows 10.

Microsoft a introdus noi caracteristici de securitate pentru Windows 10, in acelasi timp modificand politica de licentiere. 

Potrivit vicepresedintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 sa ruleze pe un miliard de dispozitive in primii 2-3 ani de la lansare. In schimb, compania a confirmat ca versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibila decat la finele acestui an.

Cititi mai multe despre Windows 10 pe yoda.ro