Desi consumatorii nu au fost foarte incantati de Windows 8, in principal din cauza interfetei complet schimbate, Microsoft a reusit sa recucereasca din terenul pierdut dupa lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezinta cateva dintre caracteristicile versiunilor anterioare. 

In august, compania americana a reintrodus butonul de oprire in meniul de start, precum si posibilitatea rularii mai multor aplicatii de pe desktop. De asemena, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfata promovat de vechile versiuni. 

Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor raman fideli versiunilor mai vechi, precum Windows 7 sau XP, potrivit datelor furnizate de Net Applications si citate de CNET. 

La finele lunii octombrie, numarul calculatoarelor care utilizau Windows 7 a crescut la 53,05%, de la 52,71% in septembrie,. Windows XP avea o cota de piata de 17,2% luna trecuta, in scadere de la 23,87% in septembrie. XP pierde tot mai multi utilizatori dupa ce Microsoft a renuntat, in aprilie, sa mai ofere suport tehnic pentru aceasta versiune.  Windows 8.1 se situa pe locul al treilea, urmat de Windows 8, cu o cota de piata de 5,88%, Mac OS X 10.9 (3,66%), Windows Vista (2,82%), Windows NT (1,64) si Linux (1,41%).