AIG va efectua contributii in valoare totala de un miliard de dolari catre subsidiarele din SUA de asigurare de proprietate si accident.

Uraganul Sandy a ajuns pe tarm in luna octombrie, lovind coasta statului New Jersey si provocand mai multe decese, pagube materiale substantiale si suspendarea activitatii economice in regiune, inclusiv in New York.

Grupul Travelers, singurul asigurator din componenta indicelui bursier Dow Jones Industrial Average, a anuntat recent ca va cheltui 1,14 miliarde de dolari in urma uraganului Sandy.

Allstate, cea mai mare companie de asigurari auto si pentru locuinte listata la bursa in SUA, estimeaza ca va inregistra costuri de 1,28 miliarde de dolari din cauza uraganului.

"Din cauza complexitatii factorilor care contribuie la aceste pierderi, nu poate exista nicio garantie ca pierderile finale asociate acestei furtuni nu vor fi diferite de aceasta estimare", precizeaza AIG.

AIG a inregistrat in trimestrul al treilea al anului trecut costuri de 574 milioane de dolari in urma uraganului Irene.

In primul trimestru al anului trecut, grupul american a pierdut 1,7 miliarde de dolari din cauza dezastrelor naturale, o mare parte din suma fiind asociata cutremurului devastator din martie 2011 din Japonia, urmat de un val urias care a provocat catastrofa nucleara de la Fukushima.