Tranzactia se afla in etapa de documentare si urmeaza a fi supusa aprobarilor autoritatilor locale. Partile au convenit sa nu furnizeze alte detalii referitoare la tranzactie, potrivit unui comunicat al Gothaer Asigurari Reasigurari.

"Avem un angajament ferm fata de piata de asigurari din Romania, suntem aici pentru a construi o prezenta durabila si o operatiune sustenabila prin investitia si sprijinul pe care il acordam Gothaer Asigurari Reasigurari. Dupa constructia unei baze solide, sustinuta puternic de co-actionarii nostri locali, consideram ca a detine 100% din subsidiara locala este cea mai buna modalitate de a ne intari pozitia in Romania", a declarat directorul financiar al Gothaer Group, Jürgen Meisch, in comunicat.

Gothaer a intrat pe piata din Romania in octombrie 2012, prin preluarea a 67% din capitalul social al Platinum Asigurari.

Actiunile au fost vandute de Constantin Toma, fost director general al Omniasig si presedinte CA, si Efraim Naimer, membru CA. Ulterior, pachetul de actiuni detinut de Toma si Naimer a scazut de la 33% la 17,7%, in urma majorarii capitlului Gothaer Asigurari Reasigurari.

Infiintat in 1820, grupul Gothaer are peste 3,5 milioane de clienti si a raportat prime de 4,17 miliarde de euro la nivelul anului 2012. In Romania, subscrierile subsidiarei Gothaer au atins 66,72 milioane lei in 2013, conform datelor neauditate, de la 37,96 milioane de lei in urma cu un an.