La precedentul termen, din martie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 28 aprilie termenul de judecata in procesul prin care se judeca falimentul firmei de asigurari Astra, potrivit news.ro.

 

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, in prima instanta, intrarea in faliment a societatii de asigurari. Curtea de Apel a respins, joi, apelurile la decizia Tribunalului formulate de societate si de actionari, in principal, mentinand decizia initiala. 

 

Decizia judecatorilor Curtii de Apel, care este definitiva, este importanta pentru ca marcheaza debutul platii despagubirilor de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor.

 

Fondul a transferat dosarele de la Astra si a deschis dosarele de dauna, insa nu a putut face plati pana la o sentinta definitiva privind falimentul. Potrivit informatiilor News.ro, platile vor incepe in cel mult doua saptamani. 

 

Intrarea in faliment a Astra Asigurari a fost solicitata de catre Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), autoritatea de reglementare pe piata asigurarilor. 

 

La intrarea in faliment,  Astra avea in portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polite RCA. In octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a transferat dosarele de dauna, de asigurare si bazele de date de la Astra.

 

FGA a aprobat, pana la 8 aprilie, 3.645 dosare de dauna pentru Astra Asigurari, cu o valoare la plata de 14,16 milioane lei, din totalul de 28.555 de cereri de plata primite.

 

Pe de alta parte, 24 de dosare au fost respinse, totalizand circa 60.000 lei. Alte 2.347 de dosare se afla in analiza, iar pentru 2.446 de dosare FGA a solicitat documente suplimentare  posibililor creditori de asigurari ai Astra.

 

FGA poate efectua plati, in limita a 450.000 lei (circa 100.000 euro) pentru fiecare pagubit, doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si catre pagubitii care au depus cereri de plata si au dosarele complete.