"Consiliul Concurentei a evaluat operatiunea din punctul de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei pe piata serviciilor de asigurare si reasigurare", spun reprezentantii Consiliului.

Ergo Austria International AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piata din Romania, in anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurari de Viata SA (Ergo Romania), al carei obiect unic de activitate il reprezinta asigurarile de viata. Grupul Ergo este detinut in proportie de 99,69% de catre Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali.

Credit Europe desfasoara activitati de asigurare generale, precum si servicii de reasigurare.

In urma acestei tranzactii, Grupul Ergo va avea posibilitatea de a oferi pe piata din Romania atat asigurari de viata, cat si asigurari generale, inclusiv auto.

La inceputul acestei luni, si Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat preluarea societatii de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari de catre grupul german ERGO.

Preluarea companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari constituie primul pas pentru intrarea Ergo si pe piata locala a asigurarilor auto obligatorii RCA, potrivit unui comunicat al ASF remis la acea data.

Conform proiectului de achizitie aprobat de ASF, Ergo va cumpara 100% din actiunile Credit Europe Asigurari - Reasigurari, prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International, care administreaza participatiile grupului la mai multe societati de asigurare din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cea detinuta la Ergo Asigurari de Viata.

Ergo, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania si din Europa, detine un portofoliu diversificat, care include de la asigurari de bunuri si accidente, pana la asigurari de viata si sanatate, iar anul trecut a platit in contul politelor de asigurare daune si beneficii in valoare de circa 17 miliarde de euro. Prezent si pe piete din Asia, grupul are aproximativ 43.000 de angajati si reprezentanti de vanzari.