Membrii comisiilor l-au mai avizat favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, 5 „impotriva” si 6 „abtineri”, pe Ovidiu Razvan Wlassopol (fostul sot al Olgutei Vasilescu), pentru postul de prim-vicepresedinte al ASF.

Leonardo Badea a declarat, la finalul sedintei comisiilor de specialitate, ca nu vine pentru o functie, ci pentru un proiect.

Este un mandat foarte scurt, de cateva luni, dar este o provocare, este o piata foarte importanta, de fapt mai multe piete reglementate de catre aceasta autoritate, si am considerat ca este bine pentru Romania, pentru noi, sa incercam sa crestem nivelul de incredere in aceasta Autoritate si sa incercam sa crestem gradul de protectie al consumatorului de produse si de servicii financiare. V-am si spus ca nu vin pentru o functie, vin pentru un proiect, m-am gandit foarte mult la acest proiect si cred ca este posibil sa avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul.

Intrebat ce intentii are in privinta politelor RCA, Leonardo Badea a sustinut ca trebuie protejate interesele consumatorilor.

„Intentia noastra a fost foarte clara de la inceput, ca trebuie sa avem o polita corecta pentru romani si sa protejam interesele consumatorilor. Adica, sa tina cont de toate elementele de calcul, ne referim ca aceasta polita nu trebuie sa cuprinda in ea sume de bani care sa nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formula de calcul”, a conchis deputatul PSD.

Plenul reunit al Parlamentului a decis, luna trecuta, sa-l revoke pe Misu Negritoiu din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), din cauza modului in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016.

Potrivit raportului comisiilor economice si de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului, din octombrie 2016, privind revocarea din functie a sefului ASF, Misu Negritoiu nu mai indeplineste conditiile prevazute in legea de functionare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotarat, cu majoritate de voturi sa inainteze plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului propunerea de revocare a lui Negritoiu din functia de presedinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in Parlament numirea sa. Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.

In perioada mai 1997 – aprilie 2014, Negritoiu a lucrat in cadrul ING Romania, potrivit contului de LinkedIn. In perioada 2010-2012, el a ocupat functia de director general al bancii, iar intre septembrie 2012 si aprilie 2014, a fost presedintele ING Bank Romania.