In primul trimestru din 2015, profitul operational a urcat cu 6%, la 1,3 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari). Veniturile nete din investitii au crescut cu 26%, la 678 de milioane de euro.

Companiile de asigurari din Europa cauta metode de a-si majora castigurile, dupa ce programul BCE de achizitionare a obligatiunilor guvernamentale a dus randamentele bondurilor pe care le detin la un nivel record scazut. Directorul general al Generali, Mario Greco, achizitioneaza obligatiuni guvernamentale, corporatiste si imprumuturi din afara continentului pentru a spori castigurile companiei italiene.

Joi, actiunile Generali au urcat cu 1,9%, la 17,68 euro, la Bursa de la Milano. Anul acesta titlurile au crescut cu 4%.
Nivelul activelor gestionate de Generali a urcat cu 6,5%, la 510,9 miliarde de euro, in primul trimestru din 2015, comparativ cu precedentele trei luni.

Profitul net a crescut cu 3,3%, la 682 de milioane de euro, depasind estimarile analistilor, de 646 de milioane de euro.

in perioada ianuarie - martie 2015, profitul operational pe segmentul asigurarilor de viata a crescut cu 8,2%, la 823 de milioane de euro. Catastrofele naturale din Italia si Europa Centrala au contribuit la un declin de 4,6% al profitului pe segmentul daune si accidente (property and casualty), la 505 milioane de euro.

La sfarsitul anului trecut, Generali a anuntat ca a indeplinit anticipat obiectivele din planul de reorganizare convenit pentru perioada 2013 - 2015.

Obiectivul companiei era sa obtina patru miliarde de euro din vanzari de active, pentru a se concentra pe divizia de asigurari si pentru a-si majora capitalul. De asemenea, compania a anuntat un program de doua miliarde de euro pentru imbunatatirea eficientei.

Compania, care opereaza in peste 60 de tari si are 82.000 de angajati, obtine aproximativ 10% din profitul operational in Europa Centrala si de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a infiintat sucursale pe principalele piete din Extremul Orient, inclusiv India si China.

Generali PPF Holding, un joint-venture intre Assicurazioni Generali (51%) si PPF Group (49%), este prezent si pe piata din Romania.