Astfel, numarul asiguratorilor activi pe piata de RCA va ajunge la noua, in conditiile in care, in cazul Carpatica, ASF a decis declansarea procedurii de faliment in luna iulie a anului trecut.

”Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), incepand cu data de 3 martie 2017, cu conditia respectarii prevederilor legislatiei specifice referitoare la asigurarile de raspundere civila auto obligatorii”, se arata in comunicat.

Grupul irlandez LeasePlan Corporation este activ in 23 de tari si ofera asigurari de raspundere civila auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operational membra a grupului irlandez, dar si pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementarilor Bancii Centrale a Irlandei.

Liderul pietei RCA a devenit Euroins, la finalul anului trecut, cu o cota de piata de 21%, depasind fostul lider, Asirom (17,3%). La jumatatea anului trecut, Asirom avea o cota de piata de 22,3%, iar Euroins detinea 18,4%. In topul pe 2016 urmeaza City Insurance (16,1%), Carpatica (10,5%), Allianz-Tiriac (9,5%), Omniasig (9%), Groupama (7%), Generali (5,1%) si Uniqa (4,9%).