IIC precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca intentioneaza sa finalizeze tranzactia pana la mijlocul acestui an, in functie de obtinerea aprobarii autoritatilor de reglementare.

Comunicatul nu ofera detalii legate de valoarea tranzactiei.

"Doresc sa subliniez ca IIC intentioneaza sa capitalizeze in mod adecvat compania, dupa obtinerea aprobarilor necesare. In acelasi timp, IIC va investi in viitorul companiei ", a declarat directorul operational de la IIC, Jacob Westerlaken.

Carpatica Asig se afla, de la inceputul anului 2014, intr-un program de redresare financiara si ar fi trebuit, conform planului aprobat de ASF, sa atraga un investitor strategic pana la jumatatea lunii decembrie 2015.

Recent, Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

La inceputul lunii martie, omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, au fost retinuti, alaturi de alte cinci persoane, de procurorii DIICOT Sibiu, acestia fiind anchetati intr-un dosar de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul Carpatica Asigurari.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

Potrivit DIICOT, la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Oprea Carabulea (imputernicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa si Angela Toncescu au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.