Potrivit acestuia, ponderea asigurarilor private de sanatate in PIB este de 0,01 in Romania, sub nivelul din Bulgaria, de 0,08% din PIB.

"Romanii sunt pasivi in relatia cu sanatatea. Daca ii intrebi ce este mai important pentru ei vor spune ca este sanatatea, dar totusi fac foarte putine pentru sanatate. Fac foarte putina preventie si foarte putina sau deloc protectie. Din acest motiv cred ca sunt pasivi", a afirmat Marius Popescu.

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Ipsos Research pentru NN Romania, unu din patru romani din mediul urban a declarat ca are in plan sa achizitioneze o asigurare privata de sanatate in urmatoarele 12 luni, in timp ce alti 32% sustin ca iau in calcul aceasta posibilitate, chiar daca nu au luat inca o decizie. Studiul a fost realizat la finalul anului 2015 pe un esantion reprezentativ de aproximativ 1.300 de respondenti din Romania.

Marius Popescu a adaugat ca tinta companiei este ca in urmatorii doi ani 10% din vanzarile brokerului de asigurari sa provina din polite de asigurari private de sanatate.