Polita Aromedica Posta este lansata in colaborare cu Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group si cu prestatorul medical general Medical Ocupational (Medoc), potrivit unui comunicat al operatorului postal.

Asigurarea permite accesul la o retea nationala de peste 800 de furnizori privati de servicii medicale, iar decontarea este directa. Astfel, asiguratul nu este nevoit sa plateasca pentru serviciile medicale acoperite de polita, decontarea desfasurandu-se direct intre clinica si asigurator.

Aromedica Posta include atat servicii medicale in ambulatoriu (consultatii de specialitate, analize de laborator, ecografii, radiologie, radioscopie, screening cancer etc), cat si spitalizare in unitati private si publice, tratamente stomatologice, consultatii oftalmologice si dispozitive de protezare pentru auz si vaz.

"In acord cu strategia PRBA si cu profilul clientului traditional al Postei Romane, ne-am dorit un produs accesibil cat mai multor categorii sociale. Polita este extinsa pentru limitele de varsta - 18-64 de ani, sau 7-64 de ani pentru coasigurat - si este independenta de sistemul public de sanatate. Prima de asigurare o face un produs extrem de competitiv pe o piata destul de greu accesibila, cea a asigurarilor de sanatate in sistem privat', a declarat Viorel Motoroiu, directorul general al PRBA.

Aromedica Posta permite asiguratilor accesul la echipamente si tehnologii de ultima generatie, dar si la un Call Center medical dedicat, cu program non-stop. Noua polita PRBA, cu termenii si conditiile de asigurare, va fi disponibila atat pe site-ul brokerului www.postasig.ro, cat si prin intermediul agentilor autorizati PRBA si al celor peste 200 de oficii postale cu birou dedicat de asigurari.

Pana in prezent, PRBA a dezvoltat doua polite dedicate persoanelor cu venituri reduse. Prima polita functioneaza ca ajutor de inmormantare si acopera atat decesul, cat si invaliditatea permanenta. Cea de-a doua polita, "Casuta Postala", o asigurare de tip "property", a functionat independent de cea obligatorie pentru locuinta (PAD). Schimbarile legislative survenite intre timp au dus la dezactivarea acesteia, care va fi regandita in acord cu noile modificari.

Posta Romana Broker de Asigurare este controlata integral de Posta Romana. PRBA activeaza pe piata de asigurari din octombrie 2014 si intermediaza asigurari generale, de la RCA sau asigurari de locuinta, la polite de sanatate.