Segmentul de asigurari generale a generat un profit operational de 17,4 milioane de lei, in timp ce activitatile de asigurari de viata au contribuit cu 3,3 milioane de lei la acest indicator.

In perioada analizata, valoarea primelor subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari generale a fost de 441,4 milioane de lei, cu aproape 8% mai mult fata de iunie 2013.

Veniturile aferente segmentului de asigurari auto (CASCO si RCA, cumulat) s-au situat la 318,5 milioane de lei, cu 28 milioane de lei peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2013.

Cresterea de aproape 10% a subscrierilor auto a fost sustinuta de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite CASCO.

In primul semestru, subscrierile CASCO au depasit 209 milioane de lei, de la 181,5 milioane de lei in aceeasi perioada din 2013.

In privinta politelor de raspundere civila auto (RCA), veniturile semestriale s-au mentinut, valoarea subscrierilor din perioada ianuarie-iunie fiind sensibil egala cu cea consemnata in perioada ianuarie-iunie din anul anterior, respectiv circa 109 milioane de lei.

Portofoliul de asigurari generale non-auto a avut, de asemenea, o dinamica pozitiva, veniturile semestriale de 123 milioane de lei evidentiind o rata de crestere a subscrierilor cu 3,5% (plus 4,2 milioane de lei, in valoare absoluta).

Veniturile din asigurari de sanatate au crescut de peste doua ori, ajungand la o valoare semestriala de peste 9 milioane de lei.

Politele de raspundere civila generala au inregistrat, la randul lor, subscrieri de peste 17 milioane de lei, de la 14 milioane de lei in primul semestru din 2013.

La nivelul portofoliului de asigurari generale non-auto, ponderea cea mai ridicata, de peste 60%, continua sa fie detinuta de clasele de de asigurari pentru bunuri si cladiri (property).

Acestea au generat venituri semestriale de aproximativ 77 milioane de lei. O treime din aceasta suma este reprezentata de primele subscrise pentru asigurarea locuintelor, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati.

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.