Chiar daca incepe cu niste copii in primplan si parinti care ii plimba pe plaja, aceasta nu este o reclama directa la asigurari de viata. Dar sistemul pe care il promoveaza iti poate asigura drumul si masina astfel incat sa nu mai ajungi la asiguratorul conventional.

Carvi este noul gadget care revolutioneaza piata auto si egaleaza tehnologiile de pe BMW-uri, Audi sau Mercedes. Oamenii care tin foarte mult la siguranta dau zeci de mii de euro in plus pe anumite masini doar pentru ca au sisteme de siguranta patentate. Importante, intr-adevar. Atat pentru soferi, cat si pentru pasageri.

Brandurile premium au dotat masinile cu sisteme de avertizare si chiar corectare a soferului la drum. Pentru depasirea liniei continue, pentru distanta prea mica intre tine si masina din fata sau pentru o avertizare de bun simt atunci cand conduci haotic. Toate folosesc radare, senzori si camere care costa o groaza de bani si banii astia intra in pretul final la clienti, bineinteles.

Acum exista acest Carvi, un device pe care il montezi in parbriz si comunica direct cu smartphone-ul sau cu tableta. Instantaneu toate aceste pericole posibile de care am vorbit mai devreme iti apar pe telefonul mobil. Carvi are o camera si aproximeaza distante, variatii pe asfalt sau geografice, apreciaza stilul de condus si-ti da avertismente pe smartphone. Iti spune cand nu e bine sa te arunci in depasire, cand stai prea aproape de masina din fata sau cand pui frane aiurea si demarezi prea tare.

Sistemul asta iti tine si un jurnal pe care il poti descarca pentru evaluarea stilului de mers. Asta poate fi util in cazul in care ii dai masina unui conducator proaspat si vrei sa vezi cat de bine merge.

Proiectarea device-ului a inceput in 2010 si de atunci s-au facut multe teste pentru a evita erorile nefortate.

Carvi a fost testat si in varianta finala si merge foarte bine. Mai mult, stie sa recunoasca alte device-uri ca el aflate in circulatie si 95% din tehnologiile deja integrate pe masinile scumpe, precum Audi, BMW, Mercedes sau Volvo. 

Deocamdata nu exista liber pe piata. Un site de crwodfunding inca strange bani pentru dezvoltarea completa a lui Carvi. Pretul estimat pentru device si aplicatie este sub 100$.