"In Spania a ramas doar un stoc redus de vehicule cu acest tip de motor, putin peste 3.000 de masini, si am anuntat la showroom-uri sa le puna deoparte", a explicat purtatorul de cuvant al Seat. 

Si Skoda, divizie a Volkswagen, a anuntat ca 1,2 milioane dintre vehiculele sale au fost echipate cu un soft care permite falsificarea testelor antipoluare, transmite AFP.

"Pot sa va confirm ca in cazul marcii Skoda este vorba despre aproximativ 1,2 milioane de autoturisme produse in trecut", a declarat purtatorul de cuvant al Skoda Auto, Jozef Balaz. 

Anterior, constructorul auto Audi, divizia de lux a grupului Volkswagen, a anuntat si el ca 2,1 milioane dintre automobilele sale au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale. 

Aproximativ 1,42 milioane de Audi, dotate cu motoare care indeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate in Europa Occidentala, 577.000 in Germania si aproape 13.000 in SUA, a confirmat Audi. 

Printre modelele afectate se afla: A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 si Q5.

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA, legate de emisiile vehiculelor.

Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Numai in SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari .

Reparatiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse in ultimii sapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat si Audi A3.  Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.