Potrivit unei analize, prezentate de Daily Mail, din ce in ce mai multi soferi aleg masinile diesel, modelele pe motorina reprezentand jumatate din vanzarile auto din Marea Britanie.

Climatul economic incert a facut ca multe dintre familiile britanice sa se indrepte spre masini cu un consum mai mic de combustibil, pentru a micsora costurile.

Masinile diesel au o eficienta mai mare, in ceea ce priveste consumul de combustibil, ceea ce face ca acestea sa fie prima alegere a celor care sunt ingrijorati de preturile fluctuante la benzina si motorina.

Modelele diesel noi sunt considerate mai bune ca versiunile pe benzina, acestea pastrandu-si valoarea chiar si dupa cativa ani de folosire si pot fi vandute la preturi apropiate de cele de achizitie.

Lasand la o parte pretul mai mare de cumparare, o masina diesel poate duce la o economie de pana la 350 de lire sterline pe an, potrivit Motors.co.uk.

In colaborare cu This is Money, site specializat pe auto, Daily Mail prezinta cele mai cumparate si cele mai eficiente masini diesel care circula in prezent pe strazile din Marea Britanie. Au fost alese modele care costa pana la 10.000 de lire sterline, au maximum 3 ani vechime si sub 30.000 de kilometri la bord.

Vezi care sunt acestea in GALERIA FOTO de mai jos.