X3 va inlocui asamblarea sedanurilor 3-Series de la fabrica Rosslyn (la nord de Pretoria).

Va fi pentru prima data cand un SUV X3 va fi produs in afara SUA si va fi vandut pe piata locala sau exportat inclusiv in alte state africane, a afirmat seful BMW din Africa de Sud, Tim Abbott.  

Fabrica BMW din Carolina de Sud, care produce toate modelele X, va lucra la intreaga capacitate in 2016, a explicat Abbott.

Compania germana vrea sa fie sigura ca va face fata cererii pentru noul SUV si se asteapta la vanzari substantiale in Africa, a adaugat Abbott.

BMW va continua sa produca SUV-ul X3 la fabrica sa din Carolina de Sud, unde va fi produs si planificatul model X7.

Uzina BMW din Rosslyn ar urma sa produca aproximativ 70.000 de sedanuri 3-Series 3 anul acesta, a afirmat seful BMW din Africa de Sud.  

Livrarile BMW au crescut cu 4% in octombrie, la un nou nivel record, datorita majorarii cererii pe toate pietele sale principale: Europa, SUA si China.

BMW a vandut luna trecuta 191.651 vehicule Mini, BMW si Rolls-Royce pe plan global. Vanzarile MINI au scazut cu 8,5%, la 26.392 unitati, in timp ce brandul BMW a raportat un avans de 6,3%, la 164.915 vehicule.  

Veniturile au crescut in T3 2015 cu 14%, la 22,3 miliarde euro, in timp ce marja profitului operational a scazut la 9,1%, de la 9,4% in perioada similara din 2014.   Si in acest an, grupul BMW (marcile BMW, Mini si Rolls-Royce) se asteapta la majorarea vanzarilor, dupa ce, in 2014, acestea au urcat cu 7,9%, la 2,1 milioane de vehicule.

Alti producatori auto importanti care au fabrici in Africa de Sud sunt Ford, General Motors si Volkswagen.