Premierul a vizitat, sambata la pranz, santierul soselei de centura a municipiului Iasi, interesandu-se de stadiul lucrarilor.

El a discutat cu sefii reprezentantii firmei VEGA 93 SRL Galati, care executa lucrarile, dar si cu muncitorii aflati pe santier, dupa care a declarat ca in acest an vor fi gata opt kilometri si jumatate din totalul celor 14 kilometri ai arterei Sud din cadrul soselei de centura.

"Iesenii vor scapa de calvarul traficului greu in viitorul apropiat. In acest an 8,5 kilometri vor fi adusi la strat de binder, iar o parte a traficului greu din oras va putea fi deviat pe un drum comunal, un drum judetean si apoi spre iesirea din oras. In aprilie 2011 vor fi gata toti cei 14 kilometri din prima etapa a soselei de centura", a declarat Boc, citat de Mediafax.

El a mai spus ca in acest an Guvernul isi propune sa finalizeze centurile ocolitoare ale municipiilor Sibiu, Cluj, Turnu Severin si Lugoj, cativa kilometri din Autostrada Transilvania si sa continue lucrarile la autostrada Cernavoda-Constanta si la centura Bucurestiului.

Lucrarile la soseaua de centura a Iasiului au inceput in luna august 2008, avand ca termen de finalizare 36 de luni. Aceasta sosea va lega drumul european E 583 de localitatile Uricani si Miroslava, avand ca punct final drumul judetean spre Vaslui.