Leafa si-au luat-o insa intreaga, mai exact, peste 1.000 de euro. Cu acest entuziasm, in prima parte a lui 2015, alesii au trimis la promulgare 373 de legi si au lasat in asteptare in jur de 700. Daca ne raportam la bugetul alocat senatorilor si deputatilor, fiecare lege care a trecut ne-a costat peste 100.000 de euro.

Salariul decent de peste 1.000 de euro pe luna, suma forfetara pentru biroul parlamentar, consilieri si secretare, masina de serviciu si, in unele cazuri, cazare la hotel - iata doar cateva dintre beneficiile parlamentarilor romani care nu trebuie sa faca altceva decat legi bune pentru noi toti. Si totusi din analiza sesiunii de primavara reiese contrariul.

Pana la 30 iunie, alesii nostri au lucrat doar 316 ore in plen. Cu alte cuvinte, tot atat cat sta la munca un salariat obisnuit, in 39 de zile. Si mai grav este ca sunt foarte putini cei care se pot lauda ca au participat la toate sedintele. Multi dintre senatori si deputati au chiulit.

Cristiana Anghel, senator PC: "Sunt colegi pe care nu i-am vazut la fata. Ce, noi suntem mai prosti?"

Iar in locul chiulangiilor au votat colegii.

39 de milioane de euro s-au cheltuit in primele sase luni ale anului pentru functionarea Parlamentului. In tot acest timp, alesii au trimis la Cotroceni, pentru promulgare, 373 de legi. Cu fiecare dintre ele statul a cheltuit 105.000 de euro. Ca sa nu mai vorbim ca mare parte sunt legi de adoptare a unor ordonante de Guvern.

In tot acest context, unii parlamentari ar vrea ca, la toamna, sa isi propuna dublarea salariilor. Asta in ciuda faptului ca actuala legislatura este considerata drept una dintre cele mai slabe de dupa Revolutie, multi parlamentari avand mari probleme cu legea.