Acesta a precizat ca persoanele fizice sau juridice care participa la Programul de casare a masinilor uzate "Rabla" vor primi patru tichete valorice la cumpararea unui automobil electric, respectiv doua bonuri valorice pentru achizitionarea unui automobil hibrid.

Borbley a aratat totodata ca Guvernul va subventiona, din Fondul de Mediu, infrastructura necesara automobilelor electrice sau hibride.

Chiar si cu reducerile de la stat, masinile electrice sunt mult mai scumpe decat cele pe benzina. Au o autonomie de 160 de kilometri, iar bateria lor se incarca in 8 ore.

Cum vrea Renault sa impanzeasca tara cu masini electrice

Renault a conceput impreuna cu furnizorii de energie un proiect care va fi prezentat autoritatilor din marile orase ale Romaniei pentru a fi dezvoltata infrastructura necesara alimentarii masinilor electrice pe care constructorul auto intentioneaza sa le vanda aici. Si asta tinand cont ca la noi au inceput sa fie aduse masini electrice, insa infrastructura necesara nu exista inca.

Gheata este sparta de importatorul Mitsubishi care va livra pe piata locala, in aprilie, prima masina electrica Mitsubishi iMiEV, aceasta fiind cumparata de filiala locala a Mitsubishi Corporation, compania de comert a unuia din cele mai mari grupuri industriale din Japonia. Masina costa 36.639 euro cu TVA inclus.