De groaza ca peste o saptamana pot fi amendati, multi risca si cumpara roti la mana a doua, chiar daca nu sunt toate sigure.

Comerciantii majoreaza artificial preturile, spun angajatii unui atelier din Bucuresti. Anvelopele care se vindeau cu 200 de lei bucata acum cateva zile au dintr-o data alte preturi.

Vina este a producatorilor care ne-au trimis jumatate din stocurile solicitate, sar dealerii carora le dau batai de cap si inundatiile din Thailanda, desi ar trebui sa ii sperie iarna din Romania. Inundatiile din Asia afecteaza productia de cauciuc natural.

Nu este de mirare ca multi clienti s-au reorientat si cumpara roti second hand.

Mare grija ce cumparati! Cauciucurile second hand care arata bine pot fi la fel de periculoase ca cele uzate, daca nu au fost folosite si s-au uscat. Si-au pierdut mult din elasticitate, explica specialistii. In plus, crestele de pe o anvelopa second hand nu trebuie sa fie mai mici de 4 mm, in conditiile in care la un cauciuc nou acestea masoara 11.

De altfel, in nord-vestul tarii multi patroni de service-uri au plecat deja in Germania. Nemtii colecteaza pentru noi cauciucuri pe care soferii pretentiosi le arunca.