Nu uitati nicodata sa solicitati carnetul de service al autovehicului. In acest fel, veti afla de la reprezentanta producatorului auto ce interventii a suferit in timp masina pe care va ganditi sa o achizitionati.

Daca va ganditi sa cumparati o masina second-hand de peste granita, nu faceti acest lucru pe fuga. Verificati in prealabil autovehiculul la Registrul Auto Roman(RAR).

"Spre exemplu, o masina apartinand unei firme de leasing din Romania este vanduta, pe baza unor acte false, in Germania. Nu de putine ori firma din Germania o revinde chiar unei persoane din Romania. Cumparatorul, de buna credinta, merge la RAR si abia acolo afla ca masina este deja inmatriculata pe numele societatii de leasing", spune Cristian Muntean, directorul Asociatiei Societatilor de Service Auto din Romania (ASSAI).

In plus, reprezentantul ASSAI va sfatuieste sa cereti vanzatorului ultimele politie de asigurare ale masinii. Cu un mic efort de detectiv, veti putea afla de la societatea de asigurare "cazierul" autovehicului pe care doriti sa il cumparati.

Citeste continuarea in Gandul!