MX-5 RF de culoare 'Machine Grey' va sta alaturi de exemplarul MX-5 cu numarul un milion, care a iesit de pe linia de asamblare in Japonia, pe 22 aprilie, dar si de conceptele MX-5 Spyder si MX-5 Speedster.

In timp ce ramane fidel rationamentulului practic al hardtop-ului retractabil din generatia anterioara, fastback-ul ii confera noii MX-5 RF un aspect unic, decapotat sau capotat. Chiar daca acoperisul este deschis,ocupatii autoheviculului sunt protejati de sectiunea lunetei, care ramane in spatele scaunelor dupa ce segmentele acoperisului se pliaza.

“Cu noua versiune MX-5 RF, ne-am eliberat de modul traditional de a gandi si ne-am asumat noi provocari pentru a crea ceva original. Obiectivul nostru a fost sa realizam o masina sport cu linii fastback superbe atunci cand acoperisul este retras, iar atunci cand acesta este montat sentimentul sa fie de-a dreptul ravasitor”, a declarat managerul de program MX-5 Nobuhiro Yamamoto.

Daca se face abstractie de acoperis, MX-5 RF impartaseste in cea mai mare parte elementele de design Kodo ale versiunii soft-top, cu aceeasi lungime, latime si ampatament. Acoperisul, care aduce o crestere de 5 mm in inaltime, este unul dintre cele mai rapide disponibile pe piata. Acesta se inchide si se deschide printr-o simpla apasare de buton chiar si atunci cand masina se deplaseaza cu pana la 10 km/h.

Versiunea soft-top MX-5 RF pastreaza, de asemenea, echilibrul intre agilitatea emblematica a modelului si liniile caroseriei. Suspensia special reglata si directia ofera o tinuta de drum rafinata, in timp ce un material fonoabsorbant si o izolatie speciala aflate in panourile acoperisului contracareaza zgomotul rotilor din spate pentru a oferi si mai mult confort in interiorul masinii, reducand nivelul de zgomot atunci cand acoperisul este inchis.

Lansata in Europa in toamna trecuta, cea de-a patra generatie MX-5 a fost recent numita Masina anului 2016 in lume (World Car of the Year) si a primit premiul de Masina cu cel mai bun design din lume (World Car Design of the Year) - fiind pentru prima data in istoria competitiei cand un singur model castiga ambele trofee.

Cunoscuta ca MX-5 'ND', modelul a castigat mai mult de 40 de premii pana in prezent, inclusiv masina anului in Japonia in 2015-2016 si Masina anului 2016 in Marea Britanie. In Europa, MX-5 RF este programata sa fie pusa in vanzare la inceputul anului 2017.

Festivalul Goodwood va avea loc intre 23 -26 iunie, in Goodwood, o locatie aproape de Chichester, Anglia, la 100 de km sud-vest de Londra.