Transfagarasanul a servit drept poligon de incercare pentru ultimul model de la Ferrari - un 458 Italia - iesit de pe portile fabricii de cateva luni.

Bijuteria rosie pe patru roti apartine unui fan al marcii care, desi nu este pilot profesionist, a vrut sa vada in cat timp poate parcurge drumul serpuit dintre Balea Cascada si Balea Lac.

A facut cei 15 kilometri de drum in 9 minute si 13 secunde, mai putin cam cu sase minute fata de o masina obisnuita. A fost o exprienta uimitoare atat pentru sofer, cat si pentru privitori.

Ideea testului pe Transfagarasan apartine presedintelui celui mai mare club al proprietarilor de Ferarri din Italia. Fabio Barone s-a indrgostit de acest drum pe loc, la prima vedere.

Special pentru aceasta incercare, Fabio Barone si-a modificat bijuteria abia iesita din fabrica asa incat sa poata prinde viteza cea mai mare cu putinta.

Giuliano Sabelgo, mecanic: "Masina a fost pregatita pentru acest drum, a fost usurata, s-au schimbat componete pentru a o face mai usoara. "

A ales cei mai frumosi 15 kilometri - intre Balea Cascada si Balea Lac, unde peisajul iti taie respiratia, iar serpentinele pun la incercare orice sofer.

Cele apoximaiv 15 minute cat dureaza cursa in mod normal, au fost parcurse de superbul Ferarri in doar 9 minute si 13 secunde.

Cursa ar putea da startul unor noi incercari de dobarare a recordului.

Cursa Ferarri -ului pe Transfgarasan va aparea si int-un documentar realizat de o echipa de filmare din Italia si difizat de mai mult televiziuni din lume.