Ultimele modele lansate de Merceds si Audi i-au zguduit destul de tare pe cei de la BMW, chiar daca fabrica din Bavaria a vandut cel mai bine in SUA 2012.  La Detroit, Mercedes si Audi au venit cu modele noi in clase diferite (CLA si Audi RS7).

Pentru a lupta cu ambele masini, BMW si Toyota s-au gandit sa faca un parteneriat pentru o masina sport in clasa medie (segment D). Asta inseamna exact undeva intre CLA (varianta mica a lui CLS) si RS7 scos de Audi.

Dincolo de masina surpriza, BMW si Toyota au semnat ca vor lucra la masini alimentate cu hidrogen. Solutia trebuie sa vina pana in 2020. Alte puncte de pe contract sunt diverse tehnologii care vor reduce greutatea masinii, noi baterii cu litiu si aer care sa creasca autonomia si folosirea aliajului fibra de carbon plastic (CFRP – carbon fiber reinforced plastic/polymer).

BMW si Toyota vor sa rezolve si problema infrastructurii pentru era masinilor cu hidrogen. Primul rezultat al parteneriatului – masina sport – va fi prezentat la sfarsitul anului, probabil la Salonul Auto de la Frankfurt.