Printre conceptele parca scoase din filmele de la Hollywood si motoarele modificate si-au facut aparitia si modele care abia asteapta sa intre pe piata si pe care oamenii prezenti la Geneva mai ca le-au luat cu asalt. 

Aici au fost dezvelite unele dintre cele mai interesante modele, care au avut deja parte de preview-uri extrem de bune. Este si cazul noului Kadjar de la Renault.

Francezii au mers la Geneva cu noul model cu care sunt gata sa isi doboare principalele competitoare. Un crossover prin definitie, Kadjar a impresioant prin forma sa aspectuoasa, dar si prin specificatiile tehnice.

Kadjar va avea doua motorizari: 1.2 benzina si 1.6 TDI, si e gata sa intre in lupta cu modele competitorilor. 

Interesant este si faptul ca designul noului Kadjar a fost desenat de un roman, care a avut parte de laudele tuturor.  Centrul de design de la Bucuresti a avut o contributie importanta in proiectarea noului Renault Kadjar, prin intermediul designerului Victor Sfiazof, insa proiectul se atribuie intregii echipe, nu unui singur om, spune Laurens van den Acker, designerul-sef al Grupului Renault.

"Kadjar este un proiect global, motiv pentru care pentru designul acestuia am implicat toate cele cinci centre de design ale grupului de la nivel mondial, pornind cu Paris, Mumbai, San Paulo, Seul si Bucuresti. Dintre acestea, am ales trei, doua de la Paris si unul de la Bucuresti, iar proiectul lui Victor a fost cel castigator. Proiectul a fost transferat la Paris, iar echipa de acolo l-a terminat", a spus designerul sef al Renault.

In ceea ce priveste rezultatele, "daca Victor Sfiazof contina in acest ritm, s-ar putea sa fiu nevoit sa-mi caut un alt job", a spus van den Acker.

Dar poate fi Victor Sfiazof considerat designerul lui Kadjar? 

"El e autorul schitei care a stat la baza automobilului, dar un designer nu poate urmari dezvoltarea totala a unui automobil deoarece el are biroul in Romania. Masina a fost dezvoltata de la stadiul de schita de ingineri, de cei care  lucreaza la planul de produs, faza la care el nu a mai fost implicat. Dar fara Victor masina nu ar fi aratat asa cum arata acum", a spus Laurens van den Acker.

Si in cazul lui Kadjar, responsabil de proiectul de design a fost acelasi care s-a ocupat si de Captur. Echipa de design a Renault numara 150 de designeri la nivel mondial, din 30 de nationalitati, din Mongolia si pana in Columbia.

"Designerii romani, rusi si bulgari au o educatie foarte buna in ceea ce priveste grafica. Sunt buni la schite si originali, dar nu au experienta in auto deoarece s-au maturizat in tari unde nu erau pe strada toate marcile si astfel le lipseste acea cultura auto", a spus Laurens van den Acker.

|