Guvernul a revocat certificarea a 80 de variante de modele VW, Audi si Bentley si a amendat Volkswagen cu 17,8 miliarde de woni (16,06 milioane de dolari) pentru ca ar fi falsificat documentele la testele privind nivelul emisiilor.

Oficialii Volkswagen au apreciat deciziile adoptate de autoritatile din Coreea de Sud ca fiind "prea severe" si au anuntat ca vor lua in considerare actiuni in instanta.

In total, 209.000 de vehicule VW nu mai sunt certificate pe piata din Coreea de Sud, aproximativ 68% din vehiculele vandute de grupul german din 2007, a anuntat Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a informat recent ca a primit o cerere oficiala de cooperare de la Tribunal referitoare la o lista de 80 de modele ale grupului german care sunt suspectate ca ar fi primit aprobare de la autoritatile locale pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor si eficienta consumului de combustibil.

Guvernul de la Seul a lansat o investigatie, dupa ce VW a recunoscut ca a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante in SUA, astfel incat masinile cu motoare diesel apareau cu emisii mai scazute de oxid de azot, substanta care provoaca boli respiratorii si afecteaza mediul.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.