Luna trecuta, Coreea de Sud a anuntat ca Nissan Motor a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel cu care sunt echipate SUV-urile Qashqai. Modelele au fost fabricate in perioada noiembrie 2015 - 11 mai 2016.

Nissan Korea, subsidiara locala a producatorului auto nipon, va rechema la service toate cele 824 de vehicule Qashqai 814 vandute pana acum si nu va mai putea comercializa de acum inainte acest SUV.

Nissan Korea a primit o amenda de 340 milioane de woni (286.000 dolari), iar autoritatile de la Seul au depus o plangere impotriva sefului operatiunilor Nissan din aceasta tara, Takehiko Kikuchi.

Nissan Korea a dezmintit acuzatiile, dand asigurari ca a respectat toate reglementarile si legile locale, indeplinind standarde chiar mai stricte decat cele oficiale in privinta poluarii.

Autoritatile din Coreea de Sud au efectuat teste asupra a 20 de vehicule diesel dupa ce Volkswagen a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.