Fata de versiunea de serie, noul model a suferit modificari aerodinamice substantiale, practic, din punct de vedere tehnic, automobilul de competitie este cu totul diferit de varianta initiala de productie a SUV-ului. Masina va avea un motor V8 de 3,8 litri, luat de la Nissan GT-R, 850 de cai putere si va cantari 900 de kilograme.

Editia 2011 a competitiei Pikes Peak International Hill Clumb va avea loc pe 26 iunie, in Colorado. Pilotul Jean-Philippe Dayraut va fi cel care va promova SUV-ul low-cost de la Dacia, de 850 Cai Putere. El a concurat si in Trofeul Andros, cu un BMW Seria 1 (2010-2011), respectiv o Skoda Fabia (2009-2010), autoturisme cu care a si castigat campionatul.

In ultimele doua sezoane ale competitiei pe gheata, o Dacia Duster de 350 de cai putere a fost pilotata de Alain Prost, acesta din urmand reusind performanta de a se clasa pe locul al doilea.

Competitia de la Pikes Peak se desfasoara pe un traseu de aproape 20 de kilometri. Pikes Peak este un concurs oficial in calendarul FIA International Events, la care participa anual peste 150 de piloti.  

Noul Dacia Duster va participa la Pikes Peak din partea Frantei, nu din partea Romaniei. Ultima victorie a francezilor la aceasta competitie a avut loc in urma cu mai bine de 26 de ani, si anume in 1985.

Sursa foto: blogdaciaduster4x4.tk