"Toata lumea este sub realitate. Cred ca piata va fi mai puternica decat se preconizeaza, atat in Europa cat si in SUA", a declarat Ghosn in avanpremiera Salonului auto de la New York, care se va desfasura in perioada 25 martie - 3 aprilie.

Seful Renault a estimat ca piata auto americana va inregistra o crestere de 2% in acest an. Aceasta in conditiile in care mai multe companii de consultanta au anuntat ca in 2016 se asteapta la un numar de 17,8 milioane vehicule vandute in SUA, ceea ce ar reprezenta un nou record dupa varful de 17,5 milioane stabilit in 2015.

In ceea ce priveste Europa, Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ estima la inceputul anului ca piata auto ar urma sa inregistreze o crestere de 2% insa Carlos Ghosn declara inca din luna februarie ca aceasta cifra ar putea fi depasita.

Alianta Renault-Nissan a fost al patrulea constructor auto mondial in 2015 in conditiile in care a vandut un numar de 8,528 milioane vehicule la nivel mondial, in crestere cu aproape un procent comparativ cu 2014. Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.