”Nu mai este spatiu la Fremont”, a spus Musk la adunarea generala a actionarilor care avut loc marti in Mountain View, California, referindu-se la fabrica Tesla din Silicon Valley.

Musk a spus ca Tesla este pe cale sa inceapa productia automobilului Model 3 in iulie si ca mizeza ca noul sedan de 35.000 de euro sa contribuie la cresterea productiei companiei la 500.000 de vehicule pe an, in 2018, de la 84.000 anul trecut.

Musk a fost optimist, ca de obicei, cu previziunile sale, anticipand ca Model Y va circula pe drumurile publice in 2019.

Probabil ca cererea pentru Model Y va fi mai mare decat cea pentru Model 3”, a estimat Musk.

El a recunoscut ca au existat critici fata de planurile sale de a construi Model Y pe o platforma de vehicul diferita de cea a Model 3, dar a spus ca pot fi obtinute ”imbunatatiri majore de productie”, iar cheltuielile de capital pot scadea ”cu un factor sau doi”, intre cele doua vehicule.

Intrebat cate fabrici sunt avute in vedere, Musk a spus ca se gandeste serios la trei fabrici, iar in cele din urma la cel putin 10 la nivel global si poate pana la 20.

Citeste si: Durere, accidente, stres si lesinuri. Angajatii Tesla au dezvaluit pentru The Guardian conditiile dure in care lucreaza in “uzina viitorului”. Musk: “Este dureros si fals ca cineva sa afirme ca nu imi pasa"